Perry Mason snart TV-aktuell igen

Ni som läste förordet till Deckarhyllans andra Perry Mason-bok, Fallet med den mördade miljonären, minns kanske att vi flaggade för att en ny TV-serie med Erle Stanley Gardners advokat var på gång.

Matthew Rhys som Perry Mason.

Och nu kan vi meddela att den nya miniserien får premiär på HBO någon gång under nästa år. Än så länge är det 5 avsnitt aviserade, men det kan bli fler om intresset finns. Handlingen kretsar kring en kidnappning som går fel. Bakom serien ligger bland andra producenterna Ron Fitzgerald och Rolin Jones, som båda tidigare arbetat för TV-serien Weeds, och skådespelaren Robert Downey Jr, som tidigare skulle ha spelat Mason, men fick dra sig ur av schemaläggningsskäl.

Huvudrollen spelas av Matthew Rhys (från TV-serien The Americans), Juliet Rylance spelar Della Street och Chris Chalk spelar detektiven Paul Drake. Och jo, Masons gamle antagonist – Hamilton Burger, åklagaren som alltid förlorar – lär också dyka upp spelad av Justin Kirk. Dessutom medverkar John Lithgow i åtminstone ett avsnitt. Serien utspelar sig i Los Angeles i början av 1930-talet, ungefär i samma tid som Deckarhyllans böcker utspelar sig.

En första titt på serien finns här: https://www.vulture.com/2019/11/matthew-rhys-as-perry-mason-hbo-first-look-photo.html