Vilka böcker borde Deckarhyllan ge ut?

När vi pratar med andra deckarintresserade har de såklart sina favoriter, och vi delar favoriter med flera av våra läsare. Därför lyssnar vi gärna på andras tankar om vilka böcker Deckarhyllan borde ge ut. Men därifrån är det långt till att faktiskt ge ut dem:

  • Det tar tid att skaffa rättigheter, översätta, korrekturläsa, sätta böckerna, korrekturläsa dem igen, göra omslag, fixa det administrativa med tryckeriet, o.s.v. Eftersom vi gör det på vår fritid, tar det lite längre tid än vi egentligen skulle vilja.
  • Några av dem har vi redan gett ut, och vi vill försöka variera oss i utgivningen.
  • Vissa böcker är svåröversättliga, eftersom rebusen hänger på en språklig egenhet, eller för att lösningen känns ålderdomligt, eller för att de är skrivna på ett annat språk än engelska.
  • Vi ger enbart ut romaner som aldrig varit översatta till svenska tidigare. Helst ska romanen också kunna åtföljas av en novell av samma författare.
  • Vi har redan ett par böcker i olika stadier av färdigställande: ett par är redan översatta, några är under korrekturläsning, ett par har vi bara skrivit upp på vår interna önskelista, och några förhandlar vi om.

Vi är alltså glada över alla förslag. Med större resurser (och mer tid) hade vi gärna satt tänderna i fler av era förslag.

Därmed kommer vi till poängen: ju fler böcker vi säljer, desto mer anstränger vi oss. Det leder till att vi kan översätta fler böcker, så att snabbare kan komma till just ditt förslag. Så hjälp oss: köp ett par extra böcker och ge till dina nära och kära. Kanske kommer de att tycka lika mycket om Perry Mason och Fallet med den anklagade advokaten, Kungen är död!, Huset som saknade nyckel, Perry Mason och Fallet med den mördade miljonären och De försvunna fotspåren som vi och du gör. I så fall skänker vi dig ett stort tack och gör vårt bästa för att nästa utgivning ska ske så snabbt som möjligt.

Kontakta oss via epost här. Eller kommentera blogginlägget direkt här.

Lennart Guldbrandsson, Deckarhyllan